Dietske van Winkelhoff-van Gurp (1955)

Schilderen heeft altijd mijn interesse gehad. Maar pas nadat ik gedwongen door ziekte mijn agenda leeg moest halen, ben ik me echt op het schilderen gaan storten.

De drijfveer achter mijn werk is een sterk verlangen om Gods liefde en kracht uit te beelden.
Thema's zijn o.a. dat God met Zijn licht schijnt in gebrokenheid en duisternis en je zo genezing, verandering, nieuw leven, bescherming en veiligheid geeft.

Ik werk voornamelijk met acryl en gemengde technieken. Mijn werk is (semi)- abstract en vaak kleurrijk. Kenmerkend is dat ik graag materialen met symbolische betekenis gebruik in mijn werk. Zo kun je er soms bijvoorbeeld spijkers of teksten in vinden.

Mijn opleiding (HBO N20) bevatte zowel creatieve (docent handenarbeid) als psychologische (te vergelijken met SPH) elementen.

Ik heb les gevolgd bij Artibus, Gooise academie, Willem Zijlstra, Henriette Alexander, Wil van der Weele, Rolina van Vliet. Marjan Nagtegaal, Eckhard Brock, Jenny Verplanke, de Winter- en Zomeracademie (masterclass). Daarnaast heb ik kunstenaarsweekenden gevolgd en ben naar de Christian Artists Seminar geweest.

Tenslotte heb ik jarenlang pastoraat gegeven en heb als aanvulling daarop de vervolg opleiding kunstzinnig counselen gedaan aan de Academie Integrale Menswetenschappen SPSO.

Contact

Dietske van Winkelhoff-van Gurp
030 6353524 / 06 40340920

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunstkaarten

Er zijn ook kaarten te koop van mijn schilderijen, deze kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan stuur ik ze op. Ze zijn € 1,-  per stuk en 5 voor € 4,-

-Bekijk de kaarten-


©Copyright webdesign: Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl