bevrijding

Glans over leven1

Dietske van Winkelhoff-van Gurp (1955)

Schilderen heeft al lange tijd mijn interesse.
In verschillende fases van mijn leven heb ik me ermee bezig gehouden. Ik werk voornamelijk met acryl en gemengde technieken. Mijn werk is abstract of semi-abstract en vaak kleurrijk of juist heel ingehouden. Kenmerkend is dat ik graag materialen met symbolische betekenis gebruik in mijn werk. Zo kun je er soms bijvoorbeeld spijkers of teksten in vinden.

Lees meer...

In de Galerie vindt u een aantal van mijn schilderijen. Ik werk ook in opdracht, en er zijn kaarten van een aantal schilderijen te bestellen.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van één van mijn schilderijen, of wilt u meer informatie, dan kunt u hierover contact met mij opnemen.

pasen-groot

Dietske van Winkelhoff-van Gurp (1955)

Schilderen heeft altijd mijn interesse gehad. Maar pas nadat ik gedwongen door ziekte mijn agenda leeg moest halen, ben ik me echt op het schilderen gaan storten.

De drijfveer achter mijn werk is een sterk verlangen om Gods liefde en kracht uit te beelden.
Thema's zijn o.a. dat God met Zijn licht schijnt in gebrokenheid en duisternis en je zo genezing, verandering, nieuw leven, bescherming en veiligheid geeft.

Ik werk voornamelijk met acryl en gemengde technieken. Mijn werk is (semi)- abstract en vaak kleurrijk. Kenmerkend is dat ik graag materialen met symbolische betekenis gebruik in mijn werk. Zo kun je er soms bijvoorbeeld spijkers of teksten in vinden.

Mijn opleiding (HBO N20) bevatte zowel creatieve (docent handenarbeid) als psychologische (te vergelijken met SPH) elementen.

Ik heb les gevolgd bij Artibus, Gooise academie, Willem Zijlstra, Henriette Alexander, Wil van der Weele, Rolina van Vliet. Marjan Nagtegaal, Eckhard Brock, Jenny Verplanke, de Winter- en Zomeracademie (masterclass). Daarnaast heb ik kunstenaarsweekenden gevolgd en ben naar de Christian Artists Seminar geweest.

Tenslotte heb ik jarenlang pastoraat gegeven en heb als aanvulling daarop de vervolg opleiding kunstzinnig counselen gedaan aan de Academie Integrale Menswetenschappen SPSO.

Contact

 

Dietske van Winkelhoff-van Gurp
030 6353524 / 06 40340920
info@dietskevanwinkelhoff.nl

Dietske van Winkelhoff 2021

Kunstkaarten

Er zijn ook kaarten te koop van mijn schilderijen, deze kunt u bestellen via email en dan stuur ik ze op. Ze zijn € 1,-  per stuk en 5 voor € 4,-

-Bekijk de kaarten-